Într-un top al întrebărilor care mi-au fost adresate, de când episcopul Petru, având în vedere necesităţile din parohia „Înălţarea Domnului” din Sagna, m-a numit paroh în comunitatea dumnea­voastră, se detaşează de departe, pe primul loc, întrebarea: „Părinte, v-aţi acomodat?”, întrebare adresată fie de cei din noua comunitate încredinţată, fie de cei din comunitatea „Isus, Bunul Păstor”.
Am stat şi m-am gândit: m-am acomodat? Ce implică acomodarea?
Conform DEX-ului, a te acomoda înseamnă a te obişnui, a te adapta la noile condiţii de viaţă şi de muncă. Aş minţi dacă aş spune că nu mi-a fost grea aşteptarea, că m-am acomodat imediat. Având în vedere că în fosta parohie am construit totul de la zero, că am crescut împreună, biserica vie odată cu biserica de piatră, acomodarea la noua slujire a fost mai grea.
Este greu când priveşti în biserică şi nu cunoşti aproape pe nimeni, după ce, cu câteva zile în urmă, cunoşteai fiecare enoriaş, cu viaţa lui, cu bunele şi mai puţin bunele lui.
Am întâlnit însă, aici, la Sagna, o comunitate credincioasă, o comunitate vie, dornică de implicare, dornică de a trăi credinţa iar lucrul acesta a făcut ca acomodarea mea să fie mai uşoară.
Dincolo de acomodare cu noul loc de slujire şi cu acomodarea între noi, vă invit să ne acomodăm mai mult cu Cristos. El a venit şi s-a acomodat condiţiilor noastre de viaţă. A venit să ne pregătească şi pe noi pentru Paradis, să ne acomodăm cu împărăţia sa. Să nu-l lăsăm să aştepte la nesfârşit. El se acomodează cu umanitatea noastră pentru ca noi să ne acomodăm cu veşnicia fericită.
PS: Am găsit în arhiva parohiei revista „Lumina sufletului” care nu a mai văzut tiparul din 2012. Oare, într-o lume digitalizată, mai poate avea succes o astfel de revistă?
Noi nu căutăm succes ci dorim ca şi în casele celor fără acces la lumea vir-tuală, să ajungă veştile şi cuvintele frumoase. În plus, este şi o cateheză indirectă pentru cei care scriu şi corectează revista. Propunând tinerilor şi adulţilor ideea de a „reînvia” revista, aceştia au fost încântaţi.
Aşadar, iată-ne la numărul unu din seria nouă. Vă aşteptăm să ne scrieţi şi să ne împărtăşiţi din experienţele dumneavoastră.

Vă doresc un Crăciun Fericit
şi un An Nou cu Domnul
şi numai împliniri!!!

Pr. paroh,
Francisc Fărcăşel